Мариела Кастро, кубинска парламентаристка и дъщеря на ръководителя на комунистическата партия и

...
Мариела Кастро, кубинска парламентаристка и дъщеря на ръководителя на комунистическата партия и
Коментари Харесай

Дъщерята на Раул Кастро предлага узаконяване на еднополовите бракове в Куба

Мариела Кастро, кубинска парламентаристка и дъщеря на ръководителя на комунистическата партия и експрезидент Раул Кастро, разгласи, че ще упорства еднополовите бракове да бъдат включени в процеса на конституционна промяна, който би трябвало да стартира през юли, съобщи АП.
 
Очаква се промяната да обхване множество промени, осъвременяващи кубинската конституция от 1976 година, създадена за планова стопанска система от руски вид. Комунистическото правителство бавно вкарва пазарни промени и се опитва да насърчи по-значително взаимоотношение със международната стопанска система.
 
Хомосексуалността беше подложена на гонения в годините след революцията от 1959 година, водена от семейство Кастро, само че Куба приключи тази политика и забрани дискриминирането на работното място.

Мариела Кастро стана видна защитничка на правата на хомосексуалните. Вчера тя съобщи пред кореспонденти, че ще упорства новата конституция и закони да разрешат хомосексуалните бракове. " Трябва да се реформира и законодателството, като се увеличат наказванията за принуждение и хомофобия ", сподели Мариела Кастро, представена от ДПА.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР